Five new Elvis Gospel Services! Vijf nieuwe Elvis kerkdiensten!

Dominee Arjen van der Spek en medewerkers organiseren vijf Elvis-kerkdiensten
http://www.degospelsvanelvis.nl/
•25 oktober in Rijssen
•1 november in Holten
•15 november Vroomshoop
•22 november Wierden
•6 december in Enter.
De diensten worden gehouden in de Gereformeerde kerk en beginnen om 19.00 uur

Wie kent hem niet; Elvis the King. De naam van Elvis Presley herinnert velen aan hun allereerste kennismaking met de rock and roll. Al in de 60-er jaren was hij een tieneridool. En zijn muziek wordt nog herkend door velen. Zijn muziek wordt wereldwijd dagelijks gedraaid. Bij Joop van den Ende gaat er zelfs een musical gewijd worden aan Elvis en ook een tv programma gaat over hem.

Uiteraard weten velen ook over het trieste einde van Elvis. Weinigen weten dat Elvis een heel bijzondere band had met de gospels. Hij kon er zijn verlangen naar meerwaarde in kwijt. In zijn persoonlijk leven was het vaak een puinhoop, maar in die liederen ervoer hij vrede en aanvaarding. In die zin lijkt hij een beetje op Koning David in de Bijbel die de mooiste liederen zong maar in zijn leven de nodige uitglijders maakte. En net zoals die psalmen van David herkenbaar zijn voor mensen van vandaag, zo zijn de Gospels van Elvis dat ook. Ze gaan over vergeving; Amazing grace, ze gaan over troost; Put your hand in the hand. Ze gaan over eenzaamheid en geborgenheid; You never walk alone.

Als één van de eersten zong hij zwarte muziek in witte kerken. We hebben het over de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw toen blank en zwart in Amerika volkomen gescheiden leefden en reisden. In die liederen kon de King of Rock and Roll zingen over die andere Koning.

Het zijn zulke treffende liederen dat Jan Getkate, Erik ten Hove en Ds. Arjen van der Spek dachten; als we hier nu eens een dienst van maken. Ze kozen 11 nummers uit. Er werden arrangementen voor geschreven en muzikanten benaderd om samen een gelegenheidsband mee te vormen; The King Singers. Inmiddels bestaat het team uit 15 mensen. Uiteraard kan er bij sommige liederen worden meegezongen.

Deze dienst zal in het najaar vijf keer worden uitgevoerd.

•25 oktober in Rijssen
•1 november in Holten
•15 november Vroomshoop
•22 november Wierden
•6 december in Enter.
De diensten worden gehouden in de Gereformeerde kerk en beginnen om 19.00 uur
info: arjenvdspek@solcon.nl

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Uncategorized

Een Reactie op “Five new Elvis Gospel Services! Vijf nieuwe Elvis kerkdiensten!

  1. marian webbink

    mooi om naar te luisteren. heb zelf via de kerkradio geluisterd. schitterend!! zo ga je ineens anders naar de liedjes luisteren. wat een promotie voor de liefde van God. bedankt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s