Het klooster in met Elvis! Bezinningsdagen I did it my way in klooster Huissen

Met Elvis naar het klooster! I did it my way, bezinningsdagen rond Elvis Presley 25/26 augustus, 27/28 september 2012

In het jaar waarin Elvis’ 35ste sterfdag herdacht wordt, vindt een bezinning op zijn leven plaats in het Dominicanenklooster te Huissen. Een tweedaagse bezinning op het leven van muzieklegende Elvis Presley waarin we zijn levensloop bekijken, langs jeugd, roem, geloof, moeilijkheden en overlijden en ook bezinnen op onze eigen levensloop. Welke muziek speelt een rol bij de hoogte- en dieptepunten in ons eigen leven? Wat zouden we van Elvis kunnen leren en wat niet?

De muziek van Elvis Presley (1935-1977) ontroert en inspireert mensen nog steeds. Ook zijn persoonlijkheid en leven spreken anno 2012 tot de verbeelding. Tijdens deze twee dagen in het fraaie Domincanenklooster te Huissen nemen we alle tijd om te bezinnen op leven en muziek van Elvis en op onze eigen levens. We lopen langs het leven van muzieklegende Elvis ; langs zijn arme jeugd, de ontdekking van zijn roem, zijn tegenslagen, zijn geloof, zijn medicijnverslaving, depressies en overlijden. We staan ook stil bij wat Elvis en Graceland na zijn dood gingen betekenen. We bekijken de Elvis-documentaire ‘Elvis, that’s the way it is’. Maar vooral betrekken we het op onze eigen levensloop. Welke muziek speelt een rol bij de hoogte- en dieptepunten in jouw eigen leven? Wat zouden we van Elvis kunnen leren en wat niet?

Tijdens deze dagen is er ook gelegenheid om de diensten in het klooster bij te wonen.

Aan de deelnemers wordt gevraagd om iets mee te nemen wat voor hen betekenisvol is voor hun leven of hun band met Elvis.

Gespreksleider Fred Omvlee is geestelijk verzorger bij Defensie, theoloog en gaf college aan de Universiteit van Amsterdam over Elvis.

Data: 25 augustus 10.00 uur t/m zondag 26 augustus 2012 16.00 uur

Donderdag 27 september 10.00 uur t/m vrijdag 28 september 2012 16.00 uur

Aanmelden via: http://www.kloosterhuissen.nl/programma/programma.php?themaID=22&programmaID=556

Tarieven: inclusief overnachting en tweemaal lunch, eenmaal diner en ontbijt: 155,- 195,- of 245,-:

Ons uitgangspunt is dat de kosten geen belemmering mogen zijn voor deelname. U vindt bij bepaalde programma’s daarom inkomensafhankelijke tarieven. Het A tarief geldt indien u een inkomen heeft tot maximaal 1200 euro netto per maand. Het B tarief is voor inkomens tot maximaal 1600 euro per maand. Het C tarief is bedoeld voor inkomens van meer dan 1600 euro netto per maand en voor personen die de kosten kunnen declareren. Mochten deze tarieven een probleem zijn, dan kunt u contact opnemen. Onder bepaalde voorwaarden is korting mogelijk.

Meer info: Fred Omvlee, geestelijke verzorger Defensie ++31 6 53 44 18 95, fredomvlee@gmail.com

www.elviskapel.nl

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder interessant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s