Lezing Bennebroek: Elvis als moderne heilige

Op vrijdag 7 februari 2014 vertelt Fred Omvlee in het Trefpuntcafé in Bennebroek over hoe hij geïnspireerd is door Elvis Presley. Ook vandaag nog motiveert Elvis hedendaagse muziekgroepen zoals Coldplay. Elvis is een hedendaagse cultuur-icoon die in de westerse maatschappij nog steeds van belang is. Zo heeft hij ook een relatief onbekende gospel-kant die aan de ene kant vrolijk en onbezonnen kan zijn, maar ook een diepgang heeft waarin essentiële levensvragen aan de orde komen.
Fred Omvlee is een veelzijdige, hedendaagse voorganger, die in Elvis gelooft. Hierover schrijft hij ‘Hij wijst de weg door een leven van talent en tegenslag, van aanbidding en amfetamine, van depressie en devotie. Zijn stem geeft troost en energie.’ Aan de UvA heeft hij college gegeven over Elvis als hedendaagse Heilige. Verder is hij in het dagelijks leven internetpastor (mijnkerk.nl) en begeleidt hij via Defensie militairen op uitzending of op zee. Als dominee heeft hij geleerd: ‘Everything is spiritual’. Van Fred kunnen we leren hoe hedendaagse pop-idolen ons kunnen aanzetten tot een zinvol leven; ondanks alle tegenslagen.
Ieder die op zoek is naar inspiratie door de muziek van Elvis is van harte welkom in het Trefpuntcafé. De zaal is open om 20.00 uur. Aanvang programma 20:30 uur. Adres: Akonietenplein 1 te Bennebroek .Image

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s