80ste geboortedag Elvis in Lutherse Kerk Purmerend: Elvis Birthday Memorial

2015-01-08 Elvis Birthday Memorial flyer defDonderdag 8 januari 2015 is het 80 jaar geleden dat Elvis Presley geboren werd in Tupelo, Mississippi.  Op donderdagavond 8 januari wil dominee Fred Omvlee gepast stil staan bij die tachtigste geboortedag van Elvis. Dominee Fred Omvlee (1965) is al een fan van Elvis sinds 1977, toen de King of Rock ‘n’ Roll plotseling stierf.

Sinds 2002 houdt dominee Fred Omvlee geregeld kerkdiensten met de gospels van Elvis, in 2006 zelfs in poptempel Paradiso. Omvlee, in het dagelijks leven dominee bij de Koninklijke Marine en actief als dominee bij  internetkerk MijnKerk.nl, ziet dat Elvis mensen nog steeds inspireert. ‘De energie die Elvis in de jaren 50, 60 en 70, opwekte en uitstraalde, is nog steeds voelbaar in zijn opnames. Ook jonge artiesten als Jett Rebel worden door hem geïnspireerd. En mensen krijgen nog steeds kippenvel van zijn mooiste nummers.  Het feit dat Elvis geen lang en gelukkig leven leidde, maar gebukt ging onder onzekerheid, depressies, verslaving aan medicijnen en zijn echtscheiding, maakt dat veel mensen iets van hun leven in Elvis herkennen. Daarom troosten de songs van Elvis die juist daarover gaan mensen nog steeds.’

De Elvis Birthday Memorial zal plaatsvinden in de prachtige oude Lutherse Kerk aan de Hoogstraat 18, Purmerend. Zangeres Sue Moreno zal enkel Elvis-gospels zingen en het gelegenheidskoor The Elvis Memorial Choir olv dirigent Peter Wagenaar zal zingen. Samen zullen zij de grootste hits en meest ontroerende gospels van Elvis laten horen. Elvis zelf zal uiteraard ook horen en te zien zijn via de beamer. Dominee Fred Omvlee zal het levensverhaal van Elvis schetsen en een stuk uit de Bijbel lezen dat voor Elvis belangrijk was.  Tijdens een moment gebed krijgen bezoekers de gelegenheid een kaarsje aan te steken. Larry Geller , de kapper van Elvis, heeft een speciale boodschap gestuurd.

De toegang is gratis. Er wordt in de geest van Elvis een collecte gehouden voor het werk van minder bedeelde kinderen op Curaçao, die les krijgen van een oud-lerares. Dominee Fred Omvlee heeft daar voor de Marine gewoond en gewerkt en weet dat het geld direct bij haar terecht komt.

Adres: Lutherse Kerk, Hoogstraat 18, 1441 BC Purmerend
https://goo.gl/maps/YA0UQ, 1 km lopen vanaf station Purmerend,
Aanvang: 20.00 uur
Toegang gratis. Kom op tijd, want vol is vol.
www.facebook.com/elviskapel
Event: www.facebook.com/events/937978452898892/
of bel:
Dominee Fred Omvlee, tel 0653441895 fredomvlee@gmail.com

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

3 Reacties op “80ste geboortedag Elvis in Lutherse Kerk Purmerend: Elvis Birthday Memorial

  1. Joyce C. Blume-Schulte

    Hallo ds. Omvlee, ik vond het een gedenkwaardige dienst ter ere van Elvis’ 80e verjaardag gisteren in de Lutherse kerk. Mooi gezang door het speciale koor en Sue Moreno. Ik heb genoten en was ook ontroerd. Dank u wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s