Elvis Memorial in Grote of Lebuinuskerk Deventer, 16 augustus 2016

Op dinsdag 16 augustus 2016 is het 39 jaar geleden dat Elvis Presley overleed. Dat zal in de Grote of Lebuinuskerk in Deventer herdacht worden met een Elvis Memorial. De Amerikaanse zanger stond als King of Rock ‘n’ Roll aan de wieg van de popmuziek. Vrijwel alle artiesten van nu zijn beïnvloed door Elvis. De zanger overleed in 1977 plotseling op 42-jarige leeftijd. Sindsdien is zijn landgoed Graceland in Memphis, waar hij ook begraven ligt, een bedevaartsoord en toeristische trekpleister.

De Elvis Memorial wordt georganiseerd en geleid door dominee Fred Omvlee, geestelijk verzorger bij de Koninklijke Marine. Dominee Omvlee is al sinds zijn jeugd Elvis’ fan en begon in 2002 met kerkdiensten waarin het leven van Elvis en zijn gospels centraal staan. ‘Ik wordt nog steeds geraakt door de energie van Elvis en ontroerd door de manier waarop hij gospels zingt’, zegt Fred Omvlee. ‘Zijn leven is niet ideaal geweest, met een armoedig begin, en de onzekerheden waar Elvis mee kampte. Hij raakte verslaafd aan medicijnen, was depressief en zijn vrouw Priscilla scheidde van hem. Maar hij was ook een gelovig mens, die graag gul deelde van zijn rijkdom en gospels zong om tot rust te komen. Zelfs al eindig je als Elvis, je valt niet uit Gods hand, is mijn credo’, zegt Omvlee.

In de Elvis Memorial zal dominee Fred Omvlee het levensverhaal van Elvis vertellen, omlijst met de mooiste nummers en gospels van Elvis. Er is ook de gelegenheid om een kaarsje aan te steken. ‘Dat mag je aansteken voor Elvis, voor iemand die het nodig heeft, of voor jezelf’, zegt Omvlee. Zo zijn we verbonden met de duizenden Elvis fans die op dezelfde dag op Graceland de traditionele Candlelight Vigil houden.

Omvlee is blij dat de commissie Kerk in de Stad positief reageerde op zijn oproep via Facebook welke kerk mee wilde werken aan deze Elvis Memorial. Helemaal bijzonder is dat stadsbeiaardier Jan Willem Achterkamp Elvis hits op het carillon zal spelen voorafgaande aan de Memorial, van 19.30 tot 19.55 uur. Aanvang Memorial is 20.00 uur, toegang is gratis, met een inzameling voor een goed doel, het inloophuis Meester Geertshuis, huiskamer voor iedereen die even tot rust wil komen.

Website: http://www.pkn-deventer.nl/ 2016-08-16 aankondiging Elvis Memorial Lebuinuskerk Deventer

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s